Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 martie 2011

CORNURI CU TELEMEA SARATA SI SUNCA.

ALUAT
-1 ou
-300 gr unt sau 1cana untura porc.
-3 cani faina.
-1cana apa caduta in care se dizolva 25 gr drojdie.
-un praf de sare.

UMPLUTURA
-500gr telemea de oaie sarata.
-200 gr sunca presata care se toaca marunt.
-1ou.
-se amesteca bine toate trei la un loc .



PERE LUCINDA.

RETETA DE LA VECINUTA  FLORI !!

-ALUAT -
-4 oua
-1 cana iaurt (eu pun smantana)
-1 cana zahar
-1 lingurita  bicarbonat  stins.
-faina ,estimativ aluatul  trebuie sa iasa ca si la galustele pt supa deci nu va fi un aluat tare ci unul care se i-a cu lingura mare si se pun direct in baia de ulei la foc potrivit  .
-se pudreaza cu zahar.
-calitaea pozelor lasa de dorit ,deoarece canonul meu s-a gandit sa iasa la pensie.....

SAVIECUTE

RETETA DE LA ,LAURA  SAVA ,care iese super buna ,ai mei cer iar si iar........

ALUAT
-500gr faina
-250gr margarina unirea
-2linguri mari smantana acra.
-100gr untura porc.
-2 galbenusuri.
-un praf de sare si unul de zahar.

MAIA.
-25gr drojdie prospata .
-2 lingurite zahar,putin latpe caldut.

UMPLUTURA
500gr mac sau nuca.
-200gr zahar
-100ml lapte.
- eu fac mereu cu nuca ,ne place mai mult  si atunci ca sa imi iasa ca o crema pun peste nuca, zaharul ,cacao
3-4 linguri si oparesc cu laptele clocotit .

BRANZOAICE

ALUAT-
-1kg faina
-2 oua
-50gr drojdie
-250ml. lapte
-150gr. unt
-zahar 5 linguri si 2 plic.zah. van.
UMPLUTURA
-1/2 branza dulce de vaci
-stafide
-2oua
-coaja rasa de la o lamaie
-stafide.